Vajas pogácsa
4 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 0.5 kg liszt
- 30 dkg vaj
- 1 db tojás
- 2 dkg élesztő
- 0.5 dl langyos cukros tej
tetejére
- 1 db tojás
Elkészítés
Este csináljuk. A puha vajjal a lisztet elmorzsoljuk. Az élesztőt kevés langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk, ezt a többi hozzávalóval puha tésztává gyúrjuk. Vékony négyzet alakú tésztává nyújtjuk, hajtogatjuk elölről, balról, felülről, jobbról, mint a félvajas tésztát szokás. Kb. fél-1 óra múlva megint kinyújtjuk és hajtogatjuk. Reggelig pihentetjük. De ha valaki nem akar ennyit várni, akkor 3-4 órás pihentetés után ujjnyi vastagra nyújtsuk, majd bevagdossuk, pogácsaszaggatóval szaggatjuk, tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben mérsékelt tűzön 20-25 percig sütjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.